Hokken van Duivenrust nu speelklaar

Hokken van Duivenrust nu speelklaar

De verplaatsing van het duivenhok van het Sint-Jan Berchmanstehuis is nu klaar.

Wegens de nieuwbouw van de servicewoningen langs de Bosstraat kreeg dit hok een nieuwe bestemming op een rustige plaats op de terreinen van het rusthuis. De stad Hamont-Achel zorgde voor de materialen en werken en met de hulp van de vrijwilligers-duivenmelkers Jan en Toine kwam de afwerking na een lange periode in zicht. Met twee ruime hokken, samen 4 compartimenten en geschonken door de K.B.D.B., een mooie ren en een materialenruimte staat er nu een der mooiste duiveninstallaties uit de wijde omgeving. 

De nieuwe accomodatie wordt bij mooi weer druk bezocht door de bewoners van het tehuis. Sinds enkele weken kan er weer worden meegespeeld in het competitieprogramma van De Grensduif. Op de eerste uitslagen zijn al weer prijswinnars van Duivenrust vermeld. Een gepast feest op het einde van het seizoen wordt in het vooruitzicht gesteld. 

 

Auteur

Guido Tijskens

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's