KRULBOLLEN ( oude volkssport ) MET OKRA TREFPUNT HAMONT AAN HET CATHARINADAL TE ACHEL.

KRULBOLLEN ( oude volkssport ) MET OKRA TREFPUNT HAMONT AAN HET CATHARINADAL TE ACHEL.

OKRA TREFPUNT HAMONT durfde de uitdaging aan te gaan krulbollen( oude volkssport) in Achel aan het Catharinedal. Toch wel een ongekende sport beoefening in onze kontreien. Na een theoretische uitleg door Jos – de scheidsrechter- die alle moeite deed om uit te leggen hoe je bol moet leren krullen, werd na een praktische oefening iets duidelijker, voor de één al wat heftiger dan voor de ander. Dan maar beginnen aan de competitie onderling tussen de 14 Okra-sportievelingen, evenredig verdeeld door kruisjes en bollekes. Het viel op dat de scheidsrechter meermaals de spelregels te goeder trouw afzwakte voor het sterke geslacht. Dachten de mannen ! Toch wonnen zij de bekers. De dames bleven bewonderenswaardig bij de olympische gedachte en wonnen zo de prijs voor de gezelligheid. surf ook eens naar: www.okra.be/trefpunt-hamont nieuwsjager okra trefpunt-hamont Voor méér informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Krulbollen

Auteur

Jacqueline

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's