Familie Vaesen in Docu-centrum Dr. Bussels en Teutenkamer

Familie Vaesen in Docu-centrum Dr. Bussels en Teutenkamer

Op uitnodiging van Wim Vaassen uit Valkenswaard en in samenwerking met het documentatiecentrum Dr. Bussels kwamen vandaag een tiental stamgenoten van de familie Vaesen kennis maken met hun verleden.

De stam Vaesen, afkomstig uit Kleine-Brogel, kende in de 17de en 18de eeuw een aantal teuten. Na het welkomstwoord van Wim Vaassen volgde een overzicht van de verspreiding van de familie en haar vele naamvarianten. Het gezelschap bracht natuurlijk ook een bezoek aan de Teutenkamer. Via een powerpointpresentatie gaf Guido Tijskens een beknopt genealogisch overzicht van deze familie vanaf het midden van de 16de eeuw. tot heden. In de 17de een 18de eeuw woonden ook een aantal stamgenoten op het huidige grondgebied van Hamont-Achel. Er werd met archiefstukken en verhalen aandacht besteed aan de teuten van de familie die voornamelijk in de Nederlandse provincies Utrecht, Zuid-Holland en Groningen actief waren,

Bij enkele Teutenvlaaien en tassen koffie werd gezellig overleg gepleegd wie zijn steentje aan het familieonderzoek zou kunnen leveren. Bij de gasten was de gekende chansonnier Luc Vaesen die al enkele decennia in Eindhoven woont.Hij is geboren in Hamont en bracht zijn jeugd door in Sint-Huibrechts-Lille. Er werden al afspraken gemaakt voor een vervolg aan deze gesmaakte bijeenkomst.

 

 

Auteur

Guido Tijskens

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's