Jasper Stuyven, uw Hamontse familie feliciteert u!

Jasper Stuyven, uw Hamontse familie feliciteert u!

Na Jelle Van Endert volgt een nieuwe toprenner met Hamonter bloed!
 

De 85-jarige Hamontenaar Jaak Aerts van de Keunenlaan was er als de kippen bij om de grootmoeder van Jasper Stuyven te feliciteren met zoon's prachtige overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne van afgelopen weekeinde. Jaak is een neef van Jasper’s grootvader (Henri Stuyven, landbouwingenieur en voormalig directeur van de melkerij van Sint-Huibrechts-Lille °1931-+1976) en Jaak’s vrouw is op de koop toe een nicht van de grootmoeder van Jasper, Anna Boonen, die nu nog in Leuven woont.

Jaak vroeg ook om enkele foto’s om ook in Limburg wat meer glans aan deze overwinning te kunnen schenken.

Via de vader van Jasper, Mathieu Stuyven,  kregen we prompt een aantal foto’s aangereikt met zijn woordelijke reactie: “zijn West-Vlaamse kant is bij zijn overwinning nu in Kuurne terecht al uitvoerig in de verf gezet, en je hebt volledig gelijk om ook even de aandacht te vestigen op zijn Limburgse roots. Ik ben zelf ook in Hamont geboren en ben er nog mijn kleutertijd naar school geweest”.

Van de afstammelingen van de familie Stuyven wonen er nu nog steeds aan de ouderlijke boerderij (foto) aan de Kleine-Haart welke afkomstig was van de familie Lipkens.  

Auteur

mti

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's