LEZING OVER CARRAVAGGIO - CULTUURKRING HAMONT - ACHEL ORGANISEERT i.s.m. het STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM DE KRING.

LEZING OVER CARRAVAGGIO - CULTUURKRING HAMONT - ACHEL ORGANISEERT i.s.m. het STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM DE KRING.

WANNEER: donderdagnamiddag 14.04.2016 van 14u. tot 16u. ( noteer in je agenda )
WAAR: in Dienstencentrum “ DE KRING “ Bosstraat 7 te Hamont – Achel.( ingang links grote zaal)
BESPREKING: door licentiate Mevr. Marie - Paule Smets.

Iedere 2de donderdagnamiddag van de maand kan je komen luisteren naar een lezing over een belangrijke kunstenaar of kunststroming.

Caravaggio, Michelangelo Merisi da. Michelangelo Merisi werd geboren in het Noord-Italiaanse plaatsje Caravaggio dicht bij Bergamo.
Op 30 september 1571. Op elfjarige leeftijd werd hij wees en ging hij in Milaan in de leer bij de kunstschilder Simone Peterzano.
In 1593 vertrok Caravaggio naar Rome waar hij de maniëristische kunstschilder Giuseppe Cesari ging assisteren. .
Caravaggio mocht als leerling van Cesari voornamelijk fruit en bloemen tekenen en begon zijn carrière als schilder van stillevens.

De schilderstijl van Caravaggio behoort tot de Barok. Hij is de geschiedenis ingegaan als kunstschilder van het clair-obscur, het dramatische licht-donker contrast, dat zijn figuren in theatrale lichtbundels laat opdoemen tegen een duistere achtergrond. Bij hem wordt de pathetiek geloofwaardig gemaakt door een hoge graad aan realisme.
Caravaggio had een enorme invloed op de kunstenaarsgeneratie na hem in heel Europa. Men spreekt in dit verband dan ook van het “caravaggisme”.

Zijn meest opvallende eigenschappen : menselijke, realistische benadering van het religieuze onderwerp en zijn dramatische, uit sterke contrasten opgebouwde lichtbehandeling.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM: senioren, belangstellenden en studenten. € 6.- incl. koffie/thee en syllabus - of cultuurpas € 50.- voor méér dan 60 activiteiten ingericht door de Cultuurkring Hamont-Achel. Organisatie: Stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel i.s.m. Stadsbestuur Hamont-Achel en Dienstencentrum de Kring. Davidsfonds Hamont, De geschied -en heemkundige kring:” De goede Stede”, Femma Hamont, Markant Hamont, OKRA Hamont, OKRA Achel. Seniorenwerking Hamont-Achel, Fedos Hamont-Achel ( Federatie voor onafhankelijke senioren), Neos Hamont-Achel ( Netwerk voor ondernemende senioren) Massereelfonds.
P.S. Aan te bevelen : Cultuurpas te verkrijgen bij het begin van iedere activiteit voor méér dan 60 activiteiten ingericht door de Cultuurkring Hamont-Achel, of bij het Dienstencentrum “De Kring, Bosstraat 7 te Hamont- Achel: Info: 011/ 61 05 88 i.o.v. de stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel: Jacqueline Joosten-Segers.

Auteur

Jacqueline

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's