Nestor Bussels en zijn vrienden

Nestor Bussels en zijn vrienden

Nestor Bussels bracht vandaag negen vrienden uit onze provinciehoofdstad mee naar het Documentatiecentrum Dr. Bussels van Hamont. Hoe ouder hij wordt, hoe trotser hij is op de werking van het centrum dat ter ere van zijn vader zo genoemd is. Mathieu Bussels was, voor hij archivaris werd aan het Rijksarchief van Hasselt, onderwijzer aan de lagere jongensschool van Hamont. De rondleiding door alle lokalen en de kennismaking met de vele facetten van geschiedkundig onderzoek gebeurde onder begeleiding van Guido Tijskens. Nadien bracht het gezelschap nog een bezoek aan de Napoleonsmolen waar Harry Meeuwissen de nodige uitleg verschafte. Zoals na elk eerder bezoek aan Hamont-Achel zette Nestor Bussels zich met de groep nog ergens neer voor een "Boggetter-koek", ditmaal bij Time-Out. En zo eren de heren en dames uit de hoofdstad ons erfgoed in het noordelijkste deel van onze provincie.

 

 

Auteur

Guido Tijskens

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's