CULTUURKRING HAMONT- ACHEL ORGANISEERT i.s.m. HET STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM “DE KRING”.

CULTUURKRING HAMONT- ACHEL ORGANISEERT i.s.m. HET STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM “DE KRING”.

LUISTERCURSUS KLASSIEKE MUZIEK: Symfonie nr.9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Dvořák.

WAAR: in dienstencentrum “De Kring” Bosstraat 7 te Hamont-Achel.( ingang links grote zaal)
WANNEER : op donderdagnamiddag 21 april 2016 van 14u. tot 16u.(noteer in je agenda)
BESPREKING: en voorbereiding door musicologe Mevr. Rose-Marie Hendrikx.

Deze donderdagnamiddag 21 april 2016 is een voorbereiding op de concertuitstap op zondagnamiddag 24 april 2016, met een uitvoering door de Philharmonie Zuidnederland in het Muziekgebouw te Eindhoven.

Naast de Symfonie nr.9 van Dvořák staat het Tripelconcerto van Beethoven en de Euryanthe Ouverture van Weber op het zondagnamiddagprogramma van de Philharmonie Zuidnederland in het Muziekgebouw te Eindhoven.

De concertuitstap ( organisatie Cultuurkring Hamont - Achel ) naar het muziekgebouw in Eindhoven op zondagnamiddag 24 april 2016 is volzet.

Muziek raakt, ontroert, muziek troost .... Musicologe Rose-Marie Hendrikx gidst ons met haar heldere uitleg doorheen de muziek en geeft een idee wat er achter de noten steekt.

Zo wordt je luisterervaring alleen maar rijker en intenser! Symfonie nr.9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Dvořák In 1892 verliet Antonín Dvořák zijn vaderland Tsjechië en trok voor een aantal jaren naar de Verenigde Staten waar hij directeur van het conservatorium van New York werd. Dvořák bundelde zijn indrukken over de Nieuwe Wereld in een wondermooie symfonie.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM: senioren, belangstellenden en studenten. € 6.- incl. koffie/thee en syllabus - of cultuurpas € 50.- voor méér dan 60 activiteiten ingericht door de Cultuurkring Hamont-Achel. Organisatie: Stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel i.s.m. Stadsbestuur Hamont-Achel en Dienstencentrum de Kring. Davidsfonds Hamont, De geschied -en heemkundige kring:” De goede Stede”, Femma Hamont, Markant Hamont, OKRA Hamont, OKRA Achel. Seniorenwerking Hamont-Achel, Fedos Hamont-Achel ( Federatie voor onafhankelijke senioren), Neos Hamont-Achel ( Netwerk voor ondernemende senioren) Massereelfonds. Info: 011/ 61 05 88

i.o.v. de stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel: J.J.S.

Auteur

Jacqueline

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's