De toekomst van de Wal

De toekomst van de Wal

18 april werd de pers en ook de buurt van de Wal door het stadsbestuur ingelicht over de mogelijke invulling van de site langs de zuidzijde van de Wal, hartje Hamont. Door systematische aankoop is het stadsbestuur erin geslaagd om haast het hele complex van het voormalige ursulinenklooster te verwerven, een lap van liefst 1,7 ha. De toekomstplannen voor dit strategisch gebied zijn dan ook veelbelovend.

Naast huisvesting voor de vele verenigingen die vandaag nogal verspreid liggen in Hamont en in het nieuwe plan samen zullen gebundeld worden rond het gebouwencomplex van het klooster, zal aan de andere zijde nabij de Posthoorn een wooncomplex worden uitgebouwd, waarbij ook een aantal winkels of kleinhandel kan ontwikkeld worden. Het is de bedoeling dat vanaf morgen alle betrokken partijen mee mogen 'denken' aan de invulling van de toekomst van de Wal. Via een aparte webpagina kan men de projectontwikkeling van dit gebied mee volgen en ook zijn mening of voorstellen kwijt raken. http://www.hamont-achel.be/thema/2265/wat-wordt-wal 

Erfgoed Hamont hoopt intussen dat de bijzondere relicten van het ursulinenklooster maximaal kunnen behouden worden. In de komende maanden werkt zij aan een omstandige erfgoedstudie over deze site en het stadscentrum van Hamont.

U verneemt er binnenkort meer over

Auteur

voorzitter DGSH

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's