Naar aanleiding van 50 jaar Bisdom Hasselt bezoekt Bisschop Patrick Hoogmartens alle dekenaten.

Naar aanleiding van 50 jaar Bisdom Hasselt bezoekt Bisschop Patrick Hoogmartens alle dekenaten.

Van donderdag 21 april 2016 tot en met zondag 24 april 2016 is hij te gast in het dekenaat Hamont.
Tijdens zijn bezoeken wil hij graag contact hebben met de burgemeesters van de verschillende gemeenten.
Daarnaast bezoekt hij de ‘realiteiten’ van de dekenaten, zoals hij het zelf noemt. Voor zijn bezoek aan Hamont begon hij met een ochtendviering in de St.-Laurentiuskerk.
In de namiddag was hij te gast op het stadhuis en aansluitend bracht hij een bezoek aan het kaarsenfabriek Spaas. Het avondmaal genoot hij met de jongeren in het internaat van WICO. In de refter van datzelfde internaat ontmoette hij ’s avonds ook een 170 mensen uit Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel. Tussendoor wordt ook ruim tijd gemaakt voor ontmoeting met individuele personen.
Op zaterdagavond is de bisschop getuige van het samenspel tussen KLJ jongens en meisjes.
In zijn boodschap aan hen vertelt hij onder andere over het bezoek aan Valkenhof in Overpelt. Monseigneur Patrick spreekt over de kansen die de jongeren van hier krijgen en over de harde realiteit van de jonge vluchtelingen die hier bij ons zonder iets moeten beginnen. ‘Misschien is het iets om enkele jonge vluchtelingen met jullie mee op kamp te nemen deze zomer,’ stelt de bisschop voor. Zondagvoormiddag gaat de bisschop voor in de vormselviering in Achel.
Het bezoek wordt afgesloten met een maaltijd met de dekenale ploeg bij deken Thieu Plessers.

Auteur

Jacqueline

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's