Van Hamont geboortige 101-jarige Jet Coolen overleden

Van Hamont geboortige 101-jarige Jet Coolen overleden

Wij vernemen nu pas het overlijden van Jet Coolen, weduwe van Wiel (Jan Willem) Erkens.

Zij werd in het gezin Lenard Jan Coolen- Maria Helena Verhees geboren te Hamont op 17 februari 1915 als elfde kind en op dezelfde dag gedoopt als Helena Hendrika. Getuigen bij het doopsel waren Willem Coolen en Helena van Baelen. Zij overleed op 101-jarige leeftijd te Heerlen op 7 maart 2016. Na de eucharistieviering in de parochiekerk H. Pancratius te Heerlen is zij begraven op de begraafplaats Imstenrade te Heerlen op 12 maart.

Zowel haar grootvader Lodewijk (X Petronella Roest) als vader waren klompenmakers uit Nuenen.  Haar ouders huwden te Hamont op 8 (10?) augustus 1898 te Hamont en woonden op de Robbert. Hierbij waren Pieter Coolen en Willem Geuzens de getuigen. Samen met nog drie andere paren werd het huwelijk ingezegend. (Bèr Cardinaels)

Auteur

Guido Tijskens

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's