EEN LEZING OVER : NEO – EXPRESSIONISME EN TRANS – AVANTGARDE.KUNSTGESCHIEDENIS: CULTUURKRING HAMONT ACHEL ORGANISEERT i.s.m. HET STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM “DE KRING”

EEN LEZING OVER : NEO – EXPRESSIONISME EN TRANS – AVANTGARDE.KUNSTGESCHIEDENIS: CULTUURKRING HAMONT ACHEL ORGANISEERT i.s.m. HET STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM “DE KRING”

KUNSTGESCHIEDENIS: CULTUURKRING HAMONT ACHEL ORGANISEERT i.s.m. HET STADSBESTUUR EN DIENSTENCENTRUM “DE KRING”

EEN LEZING OVER : NEO – EXPRESSIONISME EN TRANS – AVANTGARDE.
WANNEER: donderdagnamiddag 12 MEI 2016 van 14u. tot 16u. ( noteer in je agenda )
WAAR: in Dienstencentrum “ DE KRING “ Bosstraat 7 te Hamont – Achel.
BESPREKING: door licentiate Mevr. Marie – Paule Smets.

Neo - expressionisme en Trans – avant-garde. Zijn hedendaagse kunststromingen binnen de 20e-eeuwse schilderkunst in de late jaren van 1970 tot midden van de jaren 1980 die zich afzetten tegen het minimalisme en conceptualisme. Het meest in het oog springende kenmerk is de terugkeer van de figuratie. In de jaren tachtig heeft het neo-expressionisme haar bloeiperiode met de Neue Wilden en de Italiaanse Trans-avantgarde.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM: senioren, belangstellenden en studenten. € 6.- incl. koffie/thee en syllabus - of cultuurpas € 50.- voor méér dan 60 activiteiten ingericht door de Cultuurkring Hamont-Achel. Organisatie: Stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel i.s.m. Stadsbestuur Hamont-Achel en Dienstencentrum de Kring. Davidsfonds Hamont, De geschied -en heemkundige kring:” De goede Stede”, Femma Hamont, Markant Hamont, OKRA Hamont, OKRA Achel. Seniorenwerking Hamont-Achel, Fedos Hamont-Achel ( Federatie voor onafhankelijke senioren), Neos Hamont-Achel ( Netwerk voor ondernemende senioren) Massereelfonds.
P.S. Aan te bevelen : Cultuurpas € 50.- te verkrijgen bij het begin van iedere activiteit voor méér dan 60 activiteiten ingericht door de Cultuurkring Hamont-Achel, of bij het Dienstencentrum “De Kring, Bosstraat 7 te Hamont- Achel: Info: 011/ 61 05 88 i.o.v. de stuurgroep Cultuurkring Hamont-Achel: J.J.S.

Auteur

Jacqueline

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's