WO I in Hamont-Achels landschap

WO I in Hamont-Achels landschap

Derde keer goede keer 

 

Poppievelden aan Achelse Kluis trekken trouwlustigen aan
Wel fotogeniek, maar met een harde historische achtergrond...

Wie vanuit Hamont naar de Achelse Kluis fiets of rijdt kan er niet langs kijken deze weken. Er staan op twee grote percelen langs de weg een opvallend veld van margrieten en klaprozen
Deze moeten herinneren aan de vreselijke Groote Oorlog, Wereldoorlog I. Reeds drie jaar wijden een 9-tal heemkringen uit onze grensstreek hierover een grootse tentoonstelling in de Achelse Kluis aan.
Ook Natuur&Bos (Vlaamse Gemeenschap) wilde hieraan aandacht besteden. In samenwerking met het stadsbestuur werden daarvoor enkele percelen langs de weg uitgekozen, waarop margrieten (verwijzend naar de symbolische Belgische WO I-plant) en uiteraard de poppy (de Britse maar ook universele oorlogsherdenkingsplant).
terwijl vorige twee jaren de beplanting van poppies (project van Natuur&Bos) mislukte, is dat dit jaar heel anders.
Het effect is indrukwekkend.
Margrieten stralen dan wel de onschuld uit, maar de poppyvelden brengen de toeschouwer tot de harde realiteit van de oorlog.

Let wel op, wie het effect wil zien mag niet te lang wachten, want poppyvelden zijn geen lang leven beschoren

 

 

Auteur

voorzitter DGSH

Lees ook

OPEN HUIS WICO campus Salvator (school en internaat) – zaterdag 6 mei 2017

Ieder jaar een wonder " de lente" ook in Hamont-Achel.

AL WANDELEND MET OKRA TREFPUNT HAMONT OP NATUURONTDEKKING! Okra trefpunt- Hamont organiseert regelmatig begeleide wandelingen voor haar leden. Bosland en de Sahara in Lommel was deze week het doel voor een flinke wandeling.

BIJ FEMMA HAMONT: WORKSHOP CREATIEF MET KERAMIEK.
De Dames van Femma Hamont staken hun creatieve handen met bezieling uit de mouwen.

Met een typische februaridag, bijna zon, wind en toch wat killig trok de langgerekte stoet over Hamont-Centrum. Opvallend verschil tussen de rustige kop en de spetterende en geluidstoenemende staart.

Pagina's